Vrouwen, waar zou de wereld zonder jullie zijn?

J.P. ‘Dada’ Vaswani

In Vrouwen, waar zou de wereld zonder jullie zijn? gaat Dada in op de rol van de vrouwen in de samenleving en de verschillende rollen die een vrouw in haar leven combineert. In dit boek moedigt Dada ons aan om na te denken over hoe wij omgaan met de kracht van vrouwen. Dada beschrijft hoe de rol van de vrouwen in de geschiedenis vaak onderbelicht is geweest. Hij herstelt de glorie van vele bijzondere vrouwen, de vergeten heldinnen, in de geschiedenis.

Dada geeft aan hoe de mannen (de mannelijke energie) hun kans hebben gehad, en jammerlijk hebben gefaald. Om de wereld een kans te geven om te overleven, is het nu de beurt aan de vrouwen (de vrouwelijke energie). Het is tijd dat de vrouwen de mannen onderwijzen in onbaatzuchtigheid, dienstbaarheid aan een ander en Shakti, het vrouwelijke aspect van de scheppende kracht. Wanneer we de harmonie in de wereld willen herstellen, zullen we de vrouwen hun rechtmatige gelijkwaardige plek in de wereld moeten geven.

De vrouw is een symbool van Shakti. Shakti is geen kracht. Shakti is de energie die mensen, gemeenschappen en landen samenbrengt. Het is deze verbindende en integrerende Shakti van de vrouw die een nieuwe samenleving voor een nieuw tijdperk zal bouwen!

Lees hier een stuk uit dit boek.

Recensie

De auteur, spiritueel leider uit India, begin vorige eeuw geboren in Hyderabad, constateert dat de rol van vrouwen in de samenleving in de loop van de geschiedenis vaak onderbelicht is geweest. Hij is van mening dat de mannen (de mannelijke energie) hun kans hebben gehad en hebben gefaald.

Om de wereld een kans te geven om te overleven, is het nu de beurt aan de vrouwelijke energie. Het is tijd dat vrouwen mannen onderwijzen over onbaatzuchtigheid, dienstbaarheid, spiritualiteit en puurheid. Shakti is de vrouwelijke, scheppende en samenbrengende energie . Het is deze verbindende en integrerende Shakti die in staat zal zijn een nieuwe samenleving te bouwen voor een nieuw tijdperk . Wanneer we de harmonie in de wereld willen herstellen, zullen we de vrouwen hun rechtmatige gelijkwaardige plek in de wereld moeten geven, zo betoogt Dada in dit boek. Vele voorbeelden, ontleend aan de Indiase cultuur, het hindoeïsme, maar ook de westerse cultuur, onderbouwen dit. Een boek over universele kwesties dat vooral lezers met niet-westerse culturele en spirituele belangstelling zal aanspreken.

Recensent: Drs. N.P. Aders (Nationale Bibliotheken)

Koop hier je exemplaar!