Zeven Pijlen

Dansen in de spiegel van het leven

Hyemeyohsts Storm

Zeven Pijlen “Dansen in de Spiegel van het Leven” is het eerste boek van de schrijver Hyemeyohsts Storm, en is sinds zijn verschijnen in vele talen vertaald en heeft in het Engels meer dat zeventig drukken beleeft. In dit boek werd voor de eerste keer het begrip Medicijn Wiel geïntroduceerd in de Westerse Wereld. In Zeven Pijlen maak je als lezer op een heldere manier kennis met de levenswijze en filosofie van de Noord-Amerikaanse Indiaan, en dan vooral vanuit de traditie van de Cheyenne en Crow. In Zeven Pijlen wordt pijnlijk duidelijk hoe makkelijk we als mensen elkaar verkeerd kunnen begrijpen en angst en wantrouwen in plaats van liefde en vertrouwen ons leven gaan beheersen. Wanneer we de leringen van dit boek echt in ons opnemen en er omheen lopen, dan zullen de blaadjes van kennis zich langzaam stuk voor stuk aan ons ontvouwen. De meeslepende verhalen geven je als lezer de kans om in vele spiegels te kijken, en aan de hand van Hyemeyohsts word je meegenomen in een transformerende dans met het leven. Een dans waarin je in een diepere harmonie met jezelf en de wereld om je heen komt. Je kunt met recht zeggen dat Zeven Pijlen een klassieker is en een must voor mensen die meer willen weten over de Medicijn Wielen en de levensfilosofie van de indianen.

thumbnail of leesvoorbeeld Zeven Pijlen 2e druk hb

 

koop de softcover voor 22,50

koop de hardcover versie met 13 full colour afbeeldingen voor 35 euro (Nu in de aanbieding voor € 29,95)

 

Recensie van Zeven Pijlen

Als je de ontroerende verhalen van deze indiaanse auteur uit 1972 leest, word je gegrepen door de waarde van zijn grotendeels verwoeste cultuur. Ook wordt duidelijk hoe drift en wraak de volkeren verdelen en een prooi maken voor de meedogenloosheid van de blanken. Storm was een Schildenmaker, die opgroeide in Montana, in de reservaten van de Crow en Cheyenne. Hij legt de betekenis uit van het Medicijn Wiel, de indiaanse rite die middels stenen en andere voorwerpen op bepaalde plaatsen in een cirkel met een kruis erbinnen, eer geeft aan voorouders en dieren, goden, windrichtingen en elementen. Veel van Storms helende riten, verpakt in zogeheten ‘Leerverhalen’, zijn gebaseerd op het bewustmakingsproces van integratie van deelpersoonlijkheden. Het boek kan worden beschouwd als een indiaans-sjamanistische klassieker.

Deze recensie is gemaakt door de Nationale Bibliotheken.

 

Nieuw!! Luisterboek met de medicijnverhalen uit Zeven Pijlen

Met het luisterboek wil Wehomah Productions de oude traditie van het vertellen van verhalen eren en de luisteraar de mogelijkheid bieden om de diepgaande kennis van de medicijnwielen op een nieuwe manier te ervaren. Het luisterboek bestaat uit zes delen, die voor 3,95 euro/per stuk zijn te downloaden bij o.a. luisterrijk, bliyoo, storytel of te leen bij de luisterbieb.

Mocht je alle delen in een keer op een MP3 CD willen met een mooi boekje met o.a. 13 full colour afbeeldingen van de medicijnschilden dan is deze voor 27,50 euro in onze winkel te bestellen! (Tot 1 februari 2018 zelfs al voor 22.50 euro! 

Eerste deel:

In dit eerste deel leer je meer over het medicijnwiel, medicijnnamen en onze relatie met de hele schepping. Daarnaast kun je genieten van het verhaal van de bloeiende boom. Een verhaal dat gaat over de Zonnedansweg en het zoeken naar kennis en harmonie.

Inhoudsopgave deel 1:

1 — De pijp

2 — De cirkel

3 — De bloeiende boom

Beluister een stukje uit dit eerste deel over de cirkel.

Het eerste deel van het luisterboek is voor €3,95 te downloaden.

Tweede deel:

Het tweede deel van het luisterboek van Zeven Pijlen bevat twee medicijn verhalen (De zingende steen en Springende muis) en een lering. Het verhaal van zingende steen gaat over het zoeken naar jezelf. Het verhaal van springende muis is inmiddels een klassieker geworden en gaat over de moed en uitdagingen om je eigen pad of visioen te volgen.

Inhoudsopgave deel 2:

1 — De zingende steen

2 — De man van licht spreekt

3 — Springende muis

Beluister een stukje uit het verhaal van Springende muis.

Het tweede deel van het luisterboek is voor €3,95 te downloaden.

Derde deel:

Het derde deel van het luisterboek van Zeven Pijlen bevat twee verhalen (Bizon vrouwen en de Pratende Hoen). Bizon vrouwen gaat over de Zonnedansweg en vertelt het verhaal van één van de kanten van de gevorkte boom (de Zonnedans). Het verhaalt over onze zoektocht naar onze gaven en onze eigen blindheid in ons zoeken.

De Pratende Hoen gaat over een bezoek van de blanke man aan één van de kampen van het volk. Dit is een verhaal dat het verschil in perceptie tussen mensen en de daardoor ontstane misvattingen illustreert.

Inhoudsopgave deel 3:

1 — Bizon vrouwen

2 — De Pratende Hoen

Het derde deel van het luisterboek is voor €3,95 te downloaden.

Vierde deel:

Het vierde deel van het luisterboek van Zeven Pijlen bevat drie verhalen (De andere man, Sterwater en Het schild van de vier sterren). De andere man gaat over de Zonnedansweg en vertelt het verhaal van één van de kanten van de gevorkte boom (de Zonnedans). Deze keer is het de spiegel van Bizon Vrouwen uit deel 3. Het verhaalt over onze zoektocht naar onze gaven en onze eigen blindheid in ons zoeken.

Sterwater gaat over hoe wij als mensen uit de harmonie met het leven zijn gestapt, en over de manieren om weer terug in deze harmonie te komen

Het verhaal van de Vier Sterren gaat over één van de vierenveertig schilden van lering.

Inhoudsopgave deel 4:

1 —De andere man

2 —Sterwater

3 – Het schild van de Vier Sterren

Het vierde deel van het luisterboek is voor €3,95 te downloaden.