Ons Team

Het ontstaan van Wehomah

In oktober 2008 kreeg Aris van zijn “spirituele” grootvader Hyemeyohsts Storm het verzoek om zijn spirituele biografie Lightningbolt van het Engels naar het Nederlands te vertalen. Na enig innerlijk beraad besloot hij de aangeboden uitdaging aan te nemen en te kijken hoe het hem zou verrijken. Toen hij begon met het vertalen van Lightningbolt, realiseerde hij zich al snel dat voor hem de enige manier om de schoonheid en de diepgang van de in dit boek gepresenteerde kennis te eren en eigen te maken het wijden van zijn leven eraan was. Hoewel hij al vele jaren zeer intensief met zijn persoonlijke ontwikkeling bezig was, zou hij vanaf het aannemen van de uitdaging al zijn tijd aan het bestuderen, formuleren en leven van de kennis van de Medicijn Wielen besteden.

Na het volbrengen van de eerste vertaling zou zijn leren worden verdiept door te werken aan een vertaling van Song of Heyoehkah en uiteindelijk ook in een vertaling van Seven Arrows. Gedurende de jaren van toewijding aan het in het Nederlands woorden geven aan de schoonheid van de leringen van de Zero Chiefs, groeide zijn liefde voor deze leringen en begon er een nieuw zaadje in hem te ontspruiten, het delen van deze leringen met andere mensen.

Een eerste stap om dit delen te beginnen was het geven van Rainbow Lodges, het lesgeven in de medicijnwielen en het maken van framedrums. 

De mensen van Wehomah

Aris van Velden

Aris is de schrijver of vertaler, vormgever en ontwerper van bijna al onze boeken. Daarnaast is hij ceremonieel leider van de Rainbow Lodge Ceremonie van Winddanser en coach.

Hetty van den Berg

Hetty redigeert alle door ons uitgegeven boeken en is samen met Aris verantwoordelijk voor de keuze van de boeken die wij uitgeven. Er is geen door Wehomah uitgegeven boek dat het daglicht ziet voordat zij het heeft geredigeerd en bekeken.
Naast haar werk binnen onze uitgeverij is zij werkzaam als coach en vuurhoedster bij de Rainbow Lodge ceremonie.

Rens van Velden

Rens is samen met zijn zoon Aris de oprichter van Wehomah. Rens bouwt onze sjamanendrums en ondersteunt Aris en Hetty op de achtergrond bij de Rainbow Lodge ceremonie. Sinds een paar jaar is hij minder actief in de uitgeverij en geniet hij van een welverdiend pensioen.