Aris van Velden

Aris van Velden is geboren in 1975. Aris is drie maanden te vroeg geboren en slechts 1200 gram. De artsen gaven hem een zeer kleine overlevingskans. Deze kleine jongen had echter andere plannen en bleef tegen alle verwachtingen in leven. Helaas had hij een tekort aan zuurstof gehad in de couveuse en was daardoor spastisch. Waar de meeste bewegingen voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, waren ze dat niet voor Aris. Hij zou iedere beweging moeten leren maken.

Ondanks zijn fysieke handicap zou hij toch naar het reguliere onderwijs gaan. Doordat hij anders was raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het waarom mensen zijn wie ze zijn. De hieruit voortvloeiende zoektocht naar kennis en zelfinzicht heeft hem langs vele tradities geleid en verrijkt als mens.

Na het voltooien van zijn VWO heeft hij in Enschede gewoond en gestudeerd aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studietijd raakte Aris steeds meer geïnteresseerd in het esoterische en de levensbeschouwing van de natuurvolken en het verre oosten. Na de afronding van de studies Toegepaste Communicatiewetenschap en Bestuurskunde is hij zich steeds meer gaan verdiepen in wat de mens beweegt in het Leven. Sindsdien heeft hij zich verdiept in vele levensfilosofieën, zoals het sjamanisme (Native American en Keltisch), kabbala en oosterse filosofie (o.a. zen boeddhisme). 

Vanaf 2007 wordt hij opgeleid in de traditie van de “Flower Soldiers” door Hyemeyohst Storm. Storm is één van de eersten geweest die de kennis van de medicijnwielen heeft opgeschreven. 

Tijdens zijn zoektocht heeft Aris ervaren dat er veel meer tussen hemel en aarde is, dan dat wij met onze ratio kunnen bevatten en verklaren. We  kunnen als mens ons alleen ontwikkelen wanneer we in een relatieve balans zijn. Voor Aris is het middel hiervoor het Medicijn Wiel, een zeer oude en holistische benadering van het Leven. Door het gebruiken van het medicijnwiel is hij steeds meer gaan ervaren hoe alles daadwerkelijk met elkaar verbonden is. Hoe we door het ontkennen van een deel van ons Zijn, we in feite ons gehele Zelf ontkennen.

Aris werkt sinds 2006 als coach en  helpt hij mensen om de kennis van het medicijnwiel te integreren in hun leven.  Naast persoonlijke coaching begeleidt hij samen met zijn vrouw Hetty retraites

Aris heeft ondertussen meerdere boeken geschreven over zijn eigen leven, spirituele groei, het leven met een handicap en de waarde van het Medicijn Wiel in ons dagelijkse leven. Daarnaast heeft hij meerdere boeken over de filosofie van het Medicijn Wiel vertaald naar het Nederlands.