Aris van Velden

Aris van Velden is geboren in 1975. Aris is drie maanden te vroeg geboren en slechts 1200 gram. De artsen gaven hem een zeer kleine overlevingskans. Deze kleine jongen had echter andere plannen en bleef tegen alle verwachtingen in leven. Helaas had hij een tekort aan zuurstof gehad in de couveuse en was daardoor spastisch. Waar de meeste bewegingen voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, waren ze dat niet voor Aris. Hij zou iedere beweging moeten leren maken.

Ondanks zijn fysieke handicap zou hij toch naar het reguliere onderwijs gaan, hier raakte hij zich al heel jong bewust van het feit dat hij anders was en raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het waarom mensen doen wat ze doen en zijn wie ze zijn. De hieruit voortvloeiende zoektocht naar kennis en zelfinzicht heeft hem langs vele tradities geleid en verrijkt als mens.

Na het voltooien van zijn VWO heeft hij in Enschede gewoond en gestudeerd aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studietijd raakte Aris steeds meer geïnteresseerd in het esoterische en de levensbeschouwing van de natuurvolken en het verre oosten. Na de afronding van de studies Toegepaste Communicatiewetenschap en Bestuurskunde is hij zich steeds meer gaan verdiepen in wat de mens beweegt in het Leven en de vele verschillende filosofieën hierover. In de afgelopen twintig jaar heeft hij zich verdiept in vele levensfilosofieën, zoals het sjamanisme (Native American en Keltisch), kabbala en oosterse filosofie (o.a. zen boeddhisme). 

Vanaf 2007 wordt hij opgeleid in de traditie van de “Flower Soldiers” door Hyemeyohst Storm (medicijnman en auteur van onder andere Zeven Pijlen) en zijn vrouw Swan. Aris is geadopteerd door Hyemeyohsts Storm als zijn spirituele kleinzoon en hij wijdt zijn leven  aan de bestudering en het doorgeven van de diepgaande kennis en waarde van de Medicijn Wielen.

Tijdens zijn zoektocht heeft Aris ervaren dat er veel meer tussen hemel en aarde is, dan dat wij met onze ratio kunnen bevatten en verklaren en dat we alleen verder kunnen groeien als mens wanneer we in een relatieve balans zijn. Voor Aris is het middel hiervoor het Medicijn Wiel, een zeer oude en holistische benadering van het Leven. Door het gebruiken van het medicijnwiel is hij steeds meer gaan ervaren hoe alles daadwerkelijk met elkaar verbonden is en dat door het ontkennen van een deel van je Zijn, je in feite je gehele Zelf ontkent.

Aris werkt sinds 2006 als coach, nadat hij zijn werkzaamheden als adviseur en probleemoplosser in 2005 vaarwel had gezegd voor een verblijf en opleiding in een zen boeddhistisch klooster in Japan. Een verblijf dat om verschillende redenen nooit plaats heeft gevonden. Sinds hij in 1997 kennis had gemaakt met de zweethut ceremonie kreeg zijn spirituele zoektocht een nieuwe verdieping en zou hij uiteindelijk samen met zijn vrouw Hetty retraites gaan leiden. 

Hij geeft lezingen over de waarde van het medicijnwiel in de 21e eeuw en persoonlijke begeleiding aan mensen om de kennis van het medicijnwiel te integreren in hun leven. 

Aris heeft ondertussen meerdere boeken geschreven over zijn eigen leven, spirituele groei, het leven met een handicap en de waarde van het Medicijn Wiel in ons dagelijkse leven. Daarnaast heeft hij meerdere boeken over de filosofie van het Medicijn Wiel vertaald naar het Nederlands.