Hetty van den Berg

Hetty van den Berg (geboren in 1967) is naast moeder van een zoon en twee dochters onder meer psychotherapeut en NLP-master. Hetty is na 21 jaar werkervaring bij de overheid, onder andere in de HR, in 2007 begonnen als zelfstandig coach. Hetty heeft zich altijd bezig gehouden met het waarom mensen doen wat ze doen, wat hun beweegt. Zij richt zich in haar coaching op het van waaruit iemand iets doet en waar iemand naar toe wil. Hetty is nuchter, liefdevol maar ook zeer vasthoudend als coach. Hetty werkt vanuit een diepe verbinding met haar client en dit maakt haar tot de gedreven coach die ze is.

Uitgangspunten van haar coachen

De rode draad in haar werk en leven is voor Hetty al van kinds af aan autonomie, zelfverantwoordelijkheid en zelfwaardering. Hetty beschikt over een uitgebreid arsenaal aan kennis, zoals familie- en organisatie opstellingen, medicijnwielen, transactionele analyse en NLP. Naast deze kennis zijn en de klanken van haar drum zeer belangrijk voor haar. Hetty heeft ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen en is de laatste jaren steeds meer gaan werken met vrouwen. Ze merkte tijdens haar werk als coach, hoe veel vrouwen, moeten strijden. Strijden voor een eigen plek, voor acceptatie van wie ze zijn. Voor Hetty is zusterschap, het met elkaar delen van kennis en ervaring, wat vrouwen in deze 21e eeuw nodig hebben. Het is zusterschap die vrouwen helpt om vrouwen van kracht te worden. Zusterschap helpt om te kunnen omgaan met de stress en de druk van je dagelijkse leven. 

Persoonlijke transformatie

Als vrouw gun je jezelf vaak niet voldoende tijd voor je eigen proces . Je bent meer en vaker gericht op de behoeften van anderen zoals man, kinderen en ouders. Door haar scheiding, na een relatie van vijfentwintig jaar, en de whiplash die ze kort daarna kreeg, heeft Hetty zeer diep ervaren dat alles zijn eigen ritme heeft. Voor haar kan diepe transformatie niet plaatsvinden zonder echt loslaten, rouwen om dat wat er was. Transformatie kan niet zonder acceptatie van wat er is en de tijd te nemen om de toekomst zich te laten ontvouwen. In een periode van diepe persoonlijke crisis kan je alleen overleven en er sterker uitkomen wanneer je meegaat op de stroom. Wanneer je het proces stap voor neemt en erbij blijft.

Hetty helpt vrouwen om meer innerlijke rust en zelfwaardering te ervaren en om hun eigen kracht en wijsheid te gaan leven. Om de groei van zusterschap te faciliteren, organiseert Hetty vrouwencirkels. Naast coach is Hetty de vuurhoedster bij de Rainbow Lodge Retraites van Hearis.