Zeven Pijlen


Zeven Pijlen

Dansen in de spiegel van het leven

Hyemeyohsts Storm

Zeven Pijlen “Dansen in de Spiegel van het Leven” is het eerste boek van de schrijver Hyemeyohsts Storm, en is sinds zijn verschijnen in vele talen vertaald en heeft in het Engels meer dat zeventig drukken beleeft. In dit boek werd voor de eerste keer het begrip Medicijn Wiel geïntroduceerd in de Westerse Wereld. In Zeven Pijlen maak je als lezer op een heldere manier kennis met de levenswijze en filosofie van de Noord-Amerikaanse Indiaan, en dan vooral vanuit de traditie van de Cheyenne en Crow. In Zeven Pijlen wordt pijnlijk duidelijk hoe makkelijk we als mensen elkaar verkeerd kunnen begrijpen en angst en wantrouwen in plaats van liefde en vertrouwen ons leven gaan beheersen. Wanneer we de leringen van dit boek echt in ons opnemen en er omheen lopen, dan zullen de blaadjes van kennis zich langzaam stuk voor stuk aan ons ontvouwen. De meeslepende verhalen geven je als lezer de kans om in vele spiegels te kijken, en aan de hand van Hyemeyohsts word je meegenomen in een transformerende dans met het leven. Een dans waarin je in een diepere harmonie met jezelf en de wereld om je heen komt. Je kunt met recht zeggen dat Zeven Pijlen een klassieker is en een must voor mensen die meer willen weten over de Medicijn Wielen en de levensfilosofie van de indianen.

thumbnail of leesvoorbeeld Zeven Pijlen 2e druk hb

Recensie van Zeven Pijlen

Als je de ontroerende verhalen van deze indiaanse auteur uit 1972 leest, word je gegrepen door de waarde van zijn grotendeels verwoeste cultuur. Ook wordt duidelijk hoe drift en wraak de volkeren verdelen en een prooi maken voor de meedogenloosheid van de blanken. Storm was een Schildenmaker, die opgroeide in Montana, in de reservaten van de Crow en Cheyenne. Hij legt de betekenis uit van het Medicijn Wiel, de indiaanse rite die middels stenen en andere voorwerpen op bepaalde plaatsen in een cirkel met een kruis erbinnen, eer geeft aan voorouders en dieren, goden, windrichtingen en elementen. Veel van Storms helende riten, verpakt in zogeheten ‘Leerverhalen’, zijn gebaseerd op het bewustmakingsproces van integratie van deelpersoonlijkheden. Het boek kan worden beschouwd als een indiaans-sjamanistische klassieker.

Deze recensie is gemaakt door de Nationale Bibliotheken.

Kies hier je uitvoering!

Luisterboek met de medicijnverhalen uit Zeven Pijlen

Met het luisterboek wil Wehomah Productions de oude traditie van het vertellen van verhalen eren en de luisteraar de mogelijkheid bieden om de diepgaande kennis van de medicijnwielen op een nieuwe manier te ervaren. Het luisterboek bestaat uit zes delen, die voor 3,95 euro/per stuk zijn te downloaden bij o.a. luisterrijk, bliyoo, storytel of te leen bij de luisterbieb.

Mocht je alle delen in een keer op een MP3 CD willen met een mooi boekje met o.a. 13 full colour afbeeldingen van de medicijnschilden dan is deze voor 27,50 euro in onze winkel te bestellen!

Beluister hier een stukje over de cirkel uit het eerste deel 1 van het luisterboek van Zeven Pijlen.
Beluister hier een stukje uit het verhaal van Springende Muis.