Sjamanentrommels

Wij maken verschillende soorten drums (sjamanentrommels) met de hand. De sjamanentrommels zijn bespannen met een schoongemaakte, maar ongelooide huid, van een rund, schaap of paard. In het algemeen geldt dat des te dikker de huid op de drum, des te lager de klank wordt. De toon van de trommel zakt over het algemeen ook met de grote van de drum, dus des te groter de sjamanentrommels, des te lager de toon.

Natuurlijk kan het zo zijn dat wij de door u gezochte sjamanentrommel nog niet hebben gemaakt. We maken echter ook sjamanentrommels op verzoek, neem dan ook gerust contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.

Soorten drums

We maken zowel enkelzijdige als dubbelzijdige trommels. De enkelzijdige sjamanentrommels zijn voorzien van een houten handvat aan de achterkant. Deze enkelzijdige drums zijn bespannen met de huid van een paard, schaap of een koe.
Naast de enkelzijdige drums maken we ook dubbelzijdige drums. Deze drums zijn voorzien van een handvat aan de ketel. Dubbelzijdige drums zijn minder vochtgevoelig dan enkelzijdige en bijvoorbeeld heel goed te gebruiken in een zweethut. De dubbelzijdige drums hebben ook een verschillende klank aan beide kanten.

Onze kleinste reisdrum kost 150 euro, de normale framedrum 195 euro en onze tweezijdige drums beginnen bij een bedrag van 325 euro.

Wanneer je geïnteresseerd bent in onze sjamanentrommels kan je het beste eerst contact met ons opnemen om een afspraak te maken en de drums ook eerst zelf te horen. Het uitzoeken van de juiste drum kan nog heel wat moeite kosten en we helpen je graag om de juiste keuze te maken. Bel ons op 06-52025270 om een afspraak te maken, of stuur een mailtje naar info@wehomah.nl.

Voorbeelden van de door ons gemaakte drums:

Achterzijde handdrum

Kleine reisdrum

Handdrum met koe bespannen

handdrum met damhert bespannen